CMR[B]

Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona

Àmbit:
Paraules clau:
Bioenginyeria, Cèl·lules mare, Desenvolupament de teixits

Recerca per a futures teràpies de regeneració

L’activitat del CMR[B] està dirigida vers la investigació en medicina regenerativa, la qual, a través de la teràpia cel·lular i tissular, s’orienta a la substitució de cèl·lules i teixits deteriorats o perduts a conseqüència de malalties degeneratives. Els camps potencials d’aplicació clínica dels resultats d’aquesta recerca van de la medicina cardiovascular a les malalties neurodegeneratives, passant per la patologia degenerativa osteoarticular i certes malalties endocrines com la diabetis.

El centre es va dissenyar fonamentat en dues estructures: l’Àrea d’Investigació i el Banc de Línies Cel·lulars, dedicat a la derivació, el manteniment, la caracterització i la conservació de línies de cèl·lules embrionàries. L’objectiu de la col·laboració d’ambdues estructures és trobar futures teràpies cel·lulars per al tractament de diverses malalties degeneratives.

Logo Centre
Estructura:
Fundació
Patronat/Consell:
Generalitat de Catalunya. Instituto de Salud Carlos III. Universitat de Barcelona. Universitat Autònoma de Barcelona. Universitat Pompeu Fabra. Ajuntament de Barcelona.
Data de creació:
2004
Contacte:
http://www.cmrb.eu
Hospital Duran i Reynals - Gran Via de l'Hospitalet 199 - 08908 Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Tel. +34 93 316 03 09
cmrb@cmrb.eu
A la xarxa:
FacebookTwitter