IFAE i CRG reconeguts com a Centre d’Excel·lència Severo Ochoa

27.10.2012

  • L’acreditació reconeix els centres escollits entre els millors del món en les respectives àrees de recerca.

La Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació feia públic aquest divendres la resolució del Programa Severo Ochoa 2012, que enguany reconeix, entre altres, l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG) com els millors centres de recerca del món en la seva especialitat.

El distintiu Severo Ochoa té una vigència de quatre anys i garanteix un finançament de quatre milions d’euros per a cadascun durant aquest període. A més, els seus investigadors tindran preferència en l’accés a altres convocatòries competitives així com a grans instal·lacions científiques.

A més de l’IFAE i el CRG, també han estat reconeguts en aquesta convocatòria 2012 tres centres vinculats al CSIC: l’Estació Biològica de Doñana, l’Institut de Física Teòrica UAM/CSIC i l’Institut de Tecnologia Química (ITQ).

L’elecció dels centres guardonats l’ha fet un comitè científic internacional amb més de 70 investigadors líders mundials en la seva àrea i procedents de 12 països diferents. Els cinc centres que acaben de ser acreditats han estat seleccionats entre els 30 centres i unitats de recerca finalistes per aquesta convocatòria.

La convocatòria 2011 va acreditar els centres CERCA Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) a més de la Barcelona Graduate School of Economics, de la qual en forma part el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS),

Acreditació Severo Ochoa

Més informació:
Nota de premsa – Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació – MINECO