José Luís Riechmann, nou director del CRAG

31.01.2013

  • El consell de direcció del centre l’ha nomenat després d’un procés internacional de selecció que es va obrir el passat mes d’octubre.

José Luís Riechmann (Madrid, 1964) és Doctor en Biologia Molecular i Bioquímica per la Universitat Autònoma de Madrid i ha desenvolupat la seva carrera científica principalment als Estats Units. El 1993 es va incorporar a l’Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) com a investigador postdoctoral. Posteriorment va continuar la seva tasca al sector privat quan, l’any 1998, va passar a formar part de Mendel Biotechnology, una start-up especialitzada en agrigenòmica. L’any 2002 va retornar a l’Institut Caltech com a director del Laboratori de Genètica i Genòmica Millard i Muriel Jacobs. Des de 2007 és investigador ICREA al departament de Genètica Molecular del CRAG.

El Centre de Recerca en Agrigenòmica és un consorci públic dedicat, des de fa deu anys, a l’estudi de la genòmica i la genètica de plantes i animals de granja. Està participat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA),el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i la Universitat de Barcelona (UB). El CRAG forma part dels Centre CERCA de la Generalitat de Catalunya.

Dr. José Luís Riechmann
Centre de Recerca en Agrigenòmica