La 2 de TVE estrena el documental "Des-extinción" protagonitzat per Eudald Carbonell i l’actriu còmica Patricia Sornosa

16.09.2019

S’emet dimarts 17 de setembre a les 22 h
Viatge als confins de la Terra per trobar respostes sobre la possibilitat de reviure espècies extintes
Amb guió i direcció d’Alfons Par, és una coproducció de Turkana Films amb TVE i els ajuts de la FECYT i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)
Eudald Carbonell, el segon per la dreta, al ;useu del Mamut, a Yakustk, Sibèria – Turkana Films
español
El jaciment neandertal Abric Romaní, ubicat a Capellades (Anoia) va acollir a l’agost la preestrena del documental “Des-extinción”, coprotagonitzat per Eudald Carbonell, investigador de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), codirector del Proyecto Atapuerca i catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i l’actriu còmica i coneguda monologuista Patricia Somosa. Un mes després, arriba l’estrena per La 2 de TVE, dimarts 17 de setembre a les 22 h.
A Paleolítico Vivo, Burgos, amb l’actiru Patricia Somosa – Turkana Films
“Des-extinción” és una coproducció de Turkana Films amb TVE i compta amb els ajuts de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología) i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). A més dels dos protagonistes hi prenen part Francesc Gascó, paleontòleg especialista en dinosaures; Xavier Delclós, expert en ambre; José Luis Alabart, bioquímic; Semyon Grigoriev i Robert Markov, director i paleogenetista respectivament del Museu del Mamut de Yakutsk (Rússia); Eduardo Cerdá, director de Paleolítico Vivo; Fernando Cerdá, president de la Associació del Bisó Europeu a Espanya i Carles Lalueza-Fox, paleogenetista de Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.
Reproducció d’un neandertal que es pot veure a CosmoCaixa, a Barcelona 
Sinopsi
La Des-extinció, el somni de ressuscitar espècies desaparegudes, neix al segle XVIII de la mà de la paleontologia. Avui els avenços científics fan pensar que ho tenim a tocar i tot veient Jurassic Park ens preguntem què s’amaga darrera la possibilitat de reviure espècies extintes. La Patricia Sornosa i l’Eudald Carbonell fan un viatge extraordinari que els porta als confins de la Terra per tal de trobar la resposta.
Localitzacions
Barcelona (UB, Parc de Recerca Biomèdica, CosmoCaixa); València (Ciutat de les Arts i les Ciències), Sibèria (Museu del Mamut i Laboratoris de Paleogenètica de la Acadèmia de les Ciències Russa de Yakustsk) i Burgos (PaleolíticoVivo).
Duració: 60′ – Idioma, castellà