Taller experimental ‘Un viatge de milions d’anys’ per a infants a la Biblioteca Josep Pla de Sant Pere de Ribes

17.04.2018

Cada participant podrà pintar un còdol inspirant-se en els símbols prehistòrics utilitzant les tècniques i pigments dels primers artistes i se’l podrà endur
L’imparteix l’IPHES dimecres 18 d’abril a les 18 h i és una proposta didàctica i lúdica per introduir als petits al món de la prehistòria
Aquesta activitat es realitza en el marc del projecte BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona
“Un viatge de milions d’anys” és un taller adreçat a nens i nenes de més de 10 anys que impartirà l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) dimecres 18 d’abril, a les 18 h, a la Biblioteca Josep Pla de Sant Perede Ribes, en el marc del projecte BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.
A partir de la lectura de petits fragments seleccionats del llibre L’aventura de la vida, d’Eudald Carbonell i Pilarin Bayès (Editorial La Galera), s’introdueix als infants en una sèrie de conceptes sobre la prehistòria. Aquesta introducció es reforça mitjançant una explicació didàctica, amb suport visual d’imatge i text, i de reproduccions científiques de materials que els nens poden manipular, i a través dels quals es fomenta el procés d’observació i deducció dels participants, base del mètode científic.
El punt de partida és aquest llibre, L’aventura de la vida, d’Eudald Carbonell i Pilarin Bayès
L’activitat continuarà amb un taller pràctic relacionat, on els infants descobriran com eren algunes de les primeres evidències d’art, quins motius pintaven i com elaboraven les primeres pintures conegudes; ho faran posant-t’ho en pràctica i l’objecte elaborat el podran prendre.
Els BiblioLabs són tallers d’experimentació científica, artística i tecnològica adreçats a totes les edats. A cada taller, d’aproximadament 1 hora i mitja de durada, els participants assoleixen coneixements de diferents temàtiques i poden posar en pràctica tècniques i experiments de la mà de professionals de diferents àmbits. BiblioLab = aprendre experimentant és un programa impulsat per la Diputació de Barcelona, institució amb la qual l’IPHES ha encetat una nova línia de col·laboració i l’ha convertida en partner científic.
En aquest context, el taller de l’IPHES pretén acostar als infants, de manera lúdica, a la lectura i continguts de llibres divulgatius sobre àrees de coneixement sovint desconegudes, com són les derivades de la recerca científica en prehistòria i evolució humana, així com fomentar la lectura. També es vol apropar la recerca i el coneixement científic en edats primerenques, i promoure’n l’interès per la ciència. Això es fa sempre de la mà de membres de l’IPHES, un centre referent mundial en l’estudi de l’evolució humana.