Visita del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre al centre d’aqüicultura de l’IRTA

13.09.2013

Francesc Xavier Pallarès, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre va visitar ahir el centre d’aqüicultura de l’IRTA a Sant Carles de la Ràpita. El van acompanyar Lluís Rovira, director de CERCA i Josep M. Monfort, director de l’IRTA.

El centre d’aqüicultura de Sant Carles de la Ràpita està dedicat a la recerca en ecosistemes aquàtics i hi treballen unes 90 persones entre investigadors i personal de suport. Entre d’altres investigacions, actualment s’hi estudia el cultiu d’espècies com el corball, el déntol, el pop, el musclo i l’ostra. Alhora, el centre està preparat per estudiar els paràmetres ecològics del Delta de l’Ebre, fa tasques de recollida de dades imprescindible per al sector de l’aqüicultura i per al manteniment de la qualitat de les aigües i cultius del delta. Això inclou el seguiment de la plaga de la mosca negra al Baix Ebre i la lluita contra aquest insecte que prové del Nord d’Europa.

Tant pel seu equipament com pel nombre de personal, el centre d’aqüicultura de l’IRTA se situa com un dels centres capdavanters a Europa en aquesta matèria.

 

Foto d’esquerra a dreta: Francesc Xavier Pallarès, delegat de la Generalitat a les Terres de L’Ebre, Lluís Rovira, Josep M. Monfort, director de l’IRTA, Dolors Furones, cap del centre d’aqüicultura i Carles Ibáñez.