Acord de col·laboració entre ALBA i CERCA

18.10.2013

El Sincrotró ALBA i la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) han signat avui un conveni de col·laboració per regular l’estada d’investigadors pertanyents als centres de recerca CERCA que desenvolupin projectes científics o tecnològics de llarga durada a ALBA.

Lluís Rovira, director del CERCA, i Caterina Biscari, directora d’ALBA, han signat avui un acord de col·laboració entre ambdues entitats per organitzar i promoure la presència d’investigadors dels centres de recerca CERCA al Sincrotró ALBA. Per mitjà d’aquest conveni marc, els investigadors dels centres de recerca CERCA podran optar a realitzar projectes científics o tecnològics dins les instal·lacions d’ALBA.

Per als responsables d’ALBA, “aquesta és una bona oportunitat d’atraure nous projectes científics i tecnològics i aprofitar les possibilitats que ofereixen les diferents tècniques de mesura de què disposa el Sincrotró ALBA”. Lluís Rovira ha destacat la qualitat científica de les instal·lacions, úniques al nostre entorn, i del personal d’ALBA, que suposarà un bon complement per als investigadors de CERCA per desenvolupar projectes més ambiciosos.

La Institució CERCA es va crear el 2010 amb l’objectiu d’agrupar, dinamitzar i avaluar el conjunt de 47 centres de recerca CERCA, tots ells participats per la Generalitat de Catalunya. Els centres CERCA integren totes les disciplines científiques: ciències, ciències de la vida, medicina, enginyeria i arquitectura, ciències socials i humanitats.


Moment de la signatura. D’esquerre a dreta: Marià Sazatornil, gerent de l’ALBA, Ramón Pascual, president de la Comissió Executiva d’ALBA, Lluís Rovira, director de CERCA, Caterina Biscari, directora d’ALBA i Miguel Ángel García Aranda, director científic d’ALBA.