IREC

Institut de Recerca en Energia de Catalunya

Àmbit:
Paraules clau:
Bioenginyeria, Eficiència energètica, Energia eòlica marina, Materials avançats

La contribució a un futur energèticament més sostenible

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té per objecte la recerca i el desenvolupament tecnològic en l’àmbit de l’energia i de la seva producció, transformació, transport, distribució i ús, amb especial atenció a les tecnologies que permetin la transició de l’actual model energètic cap a un nou model energètic més sostenible, principalment les tecnologies d’estalvi i eficiència energètica, les tecnologies de producció i d’utilització neta de l’energia i les energies renovables.

La missió de l’IREC és contribuir al desenvolupament sostenible de la societat, i incrementar la competitivitat de les empreses catalanes per mitjà de la innovació i el desenvolupament tecnològic de nous productes, la recerca a mitjà i llarg termini, i el desenvolupament de coneixement científic i tècnic en l’àmbit de l’energia.

Les activitats que porta a terme l’IREC tenen un doble vessant:

  • Orientació al mercat oferint desenvolupament tecnològic, nous productes i noves solucions tècniques a empreses del sector energètic.
  • Recerca a llarg termini com a generació de coneixement dels mateixos grups i àrees de l’Institut, pensant també en un possible profit comercial a llarg termini per part de la indústria.

L’orientació de l’Institut es definirà en l’equilibri entre aquestes dues línies d’activitat.

Logo Centre
Estructura:
Fundació
Patronat/Consell:
Generalitat de Catalunya - Universitat de Barcelona - Universitat Politècnica de Catalunya - Universitat Rovira i Virgili - Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) - Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) - Endesa Servicios, SL - Gas Natural SDG, SA - Fundación Repsol - Enagas, SA - Compañía Logística de Hidrocarburos CLH, SA - Alstom Wind, SLU
Data de creació:
2008
Contacte:
www.irec.cat
Jardins de les Dones de Negre, 1, 2ª pl - 08930 Sant Adrià de Besós
Tel. +34 933 562 615
Fax. +34 933 563 802
info@irec.cat
Altres seus:
Campus Sescelades, edifici N5 - Marcel·lí Domingo, 2 - 43007 Tarragona
A la xarxa:
TwitterLinkedInRSS