logo-isglobal
Àmbit

Ciències Mèdiques i de la Salut

Paraules clau

Bacterianes, Càncer, Clima, Contaminació, Malària, Medi ambient, Migració, Patologia infecciosa, Radiació, Salut global, Salut infantil, Salut internacional, Víriques, VIH/sida

Estructura

Fundació

Patronat/Consell:

Fundació Bancària “la Caixa” – Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat – Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació – Generalitat de Catalunya – Ajuntament de Barcelona – Universitat de Barcelona – Hospital Clínic de Barcelona – Fundació Ramón Areces – Parc Salut MAR – Universitat Pompeu Fabra

Data de creació:

2010

Contacte:

http://www.isglobal.org/ca/
Rosselló, 132, 7a – 08036 Barcelona
Tel. +34 932 271 806
info@isglobal.org

Respostes als nous reptes en salut global del segle XXI

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) és el fruit d’una aliança innovadora entre la Obra Social “la Caixa”, institucions acadèmiques i governamentals per contribuir a l’esforç de la comunitat internacional amb l’objectiu d’afrontar els reptes de la salut en un món globalitzat.

ISGlobal consolida un node d’excel·lència basat en la recerca que té el seu origen en els àmbits hospitalari (Hospital Clínic i Parc de Salut MAR) i acadèmic (Universitat de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra) i que en el camp de la salut global acumula més de 30 anys d’experiència. El seu model de treball aposta per la translació del coneixement generat per la ciència a través de les àrees de Formació i Anàlisi i Desenvolupament Global.

La meta darrera dels projectes que constitueixen l’agenda d’ISGlobal és corregir les desigualtats a l’estat de salut de les diverses poblacions del món.

El juny de 2016 es va completar la integració a ISGlobal del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), una institució amb deu anys d’excel·lència en la promoció i el desenvolupament de recerca epidemiològica avançada sobre els factors ambientals que afecten la salut humana. La fusió d’ambdós centres en un ISGlobal de major mida i capacitats culmina un procés d’aliança estratègica que es va iniciar l’any 2013.

D’aquesta manera, l’Institut de Salut Global de Barcelona ha consolidat un cluster innovador de coneixement lligat a la recerca amb capacitat per enfrontar reptes de salut, tot incloent les malalties infeccioses i les malalties cròniques no transmissibles, amb un focus destacat en els seus determinants ambientals.