I-CERCA presenta el Pla d’Igualtat d’Oportunitats i Gestió de la Diversitat per als centres de recerca

03.03.2014

La Institució CERCA ha presentat, en el marc de la primera trobada de directors i directores CERCA mantinguda enguany, la proposta de Pla d’Igualtat d’Oportunitats i Gestió de la Diversitat per als centres de recerca.

El document ha de servir de punt de partida als diferents instituts que ara no gaudeixen d’aquesta eina perquè, durant 2014, l’adaptin i elaborin un pla de similars característiques adequat a la situació pròpia de cada entitat.

Segons ha comentat Lluís Rovira, director de CERCA “de la seva aplicació se n’espera l’optimització d’alguns processos d’accés de les dones a les posicions de primera línia científica.”

En la situació actual, els centres CERCA tenen un 53% de dones entre el seu personal, però en canvi un 75% dels comandaments són homes.  Si atenem a les categories de personal investigador, les dones estan en clara inferioritat com a investigadores permanents i com a postdocs, i en canvi són majoria a nivell predoctoral.

Cal tenir present que, a la Unió Europea les dones són el 50% dels estudiants universitaris, i el 45% dels doctorands però en canvi només representen un terç del personal investigador. Aquest situació no ha variat pràcticament en els darrers 10 anys.

El  Pla també dona orientacions per a treballar en equilibri amb personal de diferents procedències ètniques quan això vagi essent una realitat.

Per a l’elaboració del pla, s’ha creat durant 2013 una comissió integrada per dones amb àmplia experiència en la matèria com són Mara Dierssen i Isabelle Vernós, caps de grup de CRG, Genoveva Martí, investigadora ICREA, Begoña Navarrete, gerent de Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, Inés Garriga, directora de creativitat i innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Victòria Miquel, directora de projectes de l’AGAUR, i el mateix Lluís Rovira.

Ara, el Pla d’Igualtat s’obre a esmenes fins a finals de març i posteriorment serà ratificat pel Patronat de CERCA.

Es preveu que la seva aplicació i l’impacte siguin revisats periòdicament coincidint amb l’Avaluació CERCA 2016-2017.