Skip to main content
Institucional

L’ICIQ acull la Conferència CERCA 2022

Científics de prestigi internacional com el Prof. Avelino Corma i directors dels centres CERCA participen en la trobada anual per definir els projectes estratègics de recerca de Catalunya

Aquest matí ha tingut lloc a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) la Conferència CERCA 2022 que ha congregat les direccions dels 41 centres de recerca de la Generalitat de Catalunya. L’acte ha comptat amb la participació de l’Esther Morales, Secretària general del Departament de Recerca i Universitats, entre d’altres.

La jornada s’ha inaugurat amb unes paraules de benvinguda per part Lluís Rovira, director de la Institució CERCA, qui ha presentat les línies estratègiques a seguir en els propers anys pel sistema de centres CERCA. Rovira ha destacat la singularitat d’aquests centres a la recerca europea, on s’han situat en cinquena posició com a pol d’atracció de projectes europeus H2020, només darrera dels centres francesos i alemanys. Així mateix, ha declarat que “el repte se situa ara en mantenir i millorar la posició dins el nou programa de la Comissió Europea, Horizon Europe, tot potenciant la col·laboració entre centres del sistema i nous socis internacionals.”

Seguidament, el Dr. Miguel Sierra, gerent d’Innovació d’INIA (Uruguai) ha compartit l’anàlisi de l’impacte de la recerca a Iberoamèrica, destacant la importància d’aquesta col·laboració internacional i dels programes de mobilitat d’investigadors que fa uns anys es venen desenvolupant amb CERCA.

Per la seva part, el Dr. John Kettle, director de relacions internacionals de l’Institut de Recursos Naturals de Finlàndia LUKE, ha centrat la seva xerrada en els vincles entre la investigació i la innovació al país nòrdic, i ha emplaçat als centres de recerca catalans a treballar plegats de cara a la propera convocatòria de projectes competitius que impulsarà la Comissió Europea.

El fil d’or l’ha posat el prestigiós Prof. Avelino Corma, un referent de la catàlisi heterogènia guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries a la Investigació Científica l’any 2014, qui ha volgut destacar la importància de la transferència del coneixement per la recerca bàsica amb l’objectiu de promoure aplicacions industrials.

La cloenda de la jornada ha estat a càrrec del Prof. Emilio Palomares, director de l’ICIQ qui ha agraït a CERCA la seva contribució per a potenciar la cooperació i l’intercanvi científic amb centres d’arreu del món.

Les conferències CERCA se celebren anualment i tenen com a objectiu assentar els objectius estratègics del sistema de centres CERCA alhora que afavoreix el sorgiment de sinèrgies amb altres centres de caràcter internacional.

Programa de la jornada

Conferència CERCA 2022

CERCA - Centres de Recerca de Catalunya