L’IRB Lleida acreditat per l’Instituto de Salud Carlos III com a Institut d’Investigació Sanitària

28.01.2014

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) es converteix en un centre d’excel·lència a nivell nacional.

L’IRBLleida ha estat acreditat per l’Instituto de Salud Carlos III com a Institut d’Investigació Sanitària, el que significa que podrà accedir a diferents programes d’investigació per aconseguir finançament per desenvolupar nous projectes i garantir el manteniment i la millora dels recursos tècnics i humans actuals. La notícia l’ha comunicat aquest dimarts el Director de l’IRBLleida en roda de premsa, acompanyat pel Director dels Serveis Territorials de CatSalut a Lleida, Dr. Josep Pifarré, pel Rector de la Universitat de Lleida, Dr. Roberto Fernández, pel gerent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Dr. Jaume Capdevila, i pel Vicerector de Política Científica de la Universitat de Lleida, Dr. Albert Sorribas.

L’acreditació suposa, tal com queda recollit en el Reial decret 339/2004, de 27 de febrer, “integrar-se en una xarxa d’instituts vinculats al Sistema Nacional de Salut i utilitzar l’acreditació atorgada com a element de difusió de les seves activitats d’investigació”.

Aquesta acreditació s’obté per un període inicial de cinc anys, i un cop transcorreguts podran concedir successives acreditacions pel mateix temps, sempre que s’aconsegueixi una avaluació positiva de les activitats científiques i de gestió realitzades. A més, garanteix un nivell d’excel·lència de la recerca desenvolupada i un correcte finançament de la mateixa, assegurant el bon ús dels recursos públics i privats del centre.

IRBLleida és el 6è centre d’investigació sanitària acreditat a Catalunya i el 19è a l’Estat Fins a al moment hi havia 18 instituts de recerca sanitària acreditats, 5 dels quals a Catalunya: IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer), IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge), IR-HUVH (Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d’Hebron), IGTP (Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol) i IIB SANT PAU (Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau. Amb l’acreditació d’IRBLleida, Lleida es posiciona en el marc estatal com un pol de recerca sanitària d’excel·lència en recerca translacional, de cooperació entre la recerca clínica i la bàsica.

Més informació: Nota de premsa de l’IRB Lleida

Dr. Xavier Matias-Guiu, director de l’IRBLleida en roda de premsa, acompanyat pel director dels Serveis Territorials de CatSalut a Lleida, Dr. Josep Pifarré, pel rector de la Universitat de Lleida, Dr. Roberto Fernández, pel gerent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Dr. Jaume Capdevila, i pel Vicerector de Política Científica de la Universitat de Lleida, Dr. Albert Sorribas.