Premis Pioner 2015

Bases de la convocatòria 2015
Data de publicació: 30 d’octubre de 2015
Termini de presentació: 30 de novembre de 2015

Resolucio del jurat de data 10 de desembre de 2015:

El jurat ha proposat al director de la Institució CERCA l’atorgament dels premis a:

 • Maria Soler Aznar (Gandia, 1987), de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) per la seva tesi: “Nanoplasmonic Biosensors for Clinical Diagnosis at the Point of Care”
  El jurat ha valorat el projecte pel seu alt impacte sobre malalties de referència, una transferència ben orientada i una bona capacitat de cooperació amb el món empresarial.
 • Benjamí Oller Salvía (Barcelona, 1987), de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) per la seva tesi: “From bee venom to blood-brain barrier shuttles. Development of minimized apamin derivatives for brain delivery of antibodies and other cargoes”
  El jurat ha valorat l’aproximació original a un problema clínic important sense gaire solucions alternatives i el seguiment del procés de transferència.
 • Alessandro Franci (Arezzo, Italia, 1986), del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) per la seva tesi: Unified Lagrangian formulation for fluid and solid mechanics, fluid-structure interaction and coupled thermal problems using the PFEM.
  El jurat ha valorat més enllà de l’interès que s’apunta i l’exemple pràctic que es presenta, les seves possibles i noves aplicacions a llarg termini.
 • Michal Drozdzal (Wroclaw, Polonia, 1984) del Centre de Visió per Computador (CVC) per la seva tesi: “Sequential image analysis for computer-aided wireless endoscopy”
  El jurat ha valorat la tecnologia avançada que resol problemes lligats a la resolució de l’endoscòpia, amb un component poblacional important i una vinculació empresarial que possibilita una bona transferència del coneixement generat.
 • Nuria Alexandra Vázquez Mera (Vigo, 1985), de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) per la seva tesi: Encapsulation of stimuli-responsive molecules for the preparation of photofunctional materials
  El jurat ha valorat la solució original a un problema tècnic vinculat a la coloració intel·ligent de materials amb una capacitat de transferència demostrada.

El jurat ha estat integrat per Javier Marcipar, director de CIMNE Tecnologia, Lluís Blanc, director de l’Institut Universitari Parc Taulí, Josep Maria Pujals, advocat d’Oficina Ponti, Anna López Lozano, directora de Propietat Intel·lectual a EQ Esteve i Eduard Balbuena, professor del Departament d’Empresa de la UAB.

Accés a la noticia

Amb la col·laboració de: