Premis Pioner 2018

La recerca científica és una activitat que practiquen investigadors i investigadores de diferents categories. Els qui comencen a fer recerca habitualment ho fan mitjançant la preparació d’una tesi doctoral. En aquestes etapes inicials és molt important que siguin conscients que els seus resultats poden tenir un gran valor no tan sols científic, sinó també comercial i industrial.

Per aquesta raó, en el marc dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), la Institució CERCA promou els Premis PIONER, amb l’objectiu de distingir aquells investigadors i investigadores que acaben d’elaborar una tesi doctoral i n’han obtingut uns resultats clarament orientats a ser aprofitats comercialment.

Resolució Premis Pioner 2018
A proposta del jurat, el director de CERCA resol atorgar els premis a:

Dr. Carlos Abellan Sanchez, per la tesi “Quantum random number generator for industrial applications”.
El jurat ha valorat la proposta com una combinació d’excel·lència científica amb una aplicació industrial molt propera.

Dra. Andrea Duane Bernedo, per la tesi “Assessing global change impacts on fire regimes in Mediterranean Ecosystems”.
El jurat ha valorat el màxim impacte social de la proposta tot i dirigir-se a un mercat clarament delimitat per a entitats públiques responsables del territori i la seguretat, i propietaris privats. Resulta molt destacable el suport dels GRAF com a experts de màxim nivell. Proposa una metodologia molt valuosa per atacar fenòmens actuals amb gran impacte econòmic, ambiental i cap a la població.

Dra. Ana Gámez Valero, per la tesi “Characterization of dementia with Lewy bodies: Identificacion of a specific bio-signature from blood for the differential diagnosis of dementia with Lewy bodies”.
Tot i que l’arribada al mercat és llunyana, el jurat ha valorat el fet de ser una tesi ben elaborada sobre un tema d’impacte con són les malalties neuro-degeneratives i la medicina personalitzada. Es veu com un pas endavant en la diagnosi de diferents demències amb interès no només pel sistema de salut sinó també per empreses farmacèutiques que investiguen agents específics.

Dr. Jemish Parmar, per la tesi “Micromotors for Environmental Applications”.
El jurat ha valorat el fet de tractar-se d’una tecnologia en procés de patent i amb ampli i important ventall de possibilitats.
El jurat ha estat integrat per Eduard Balbuena, professor del departament d’Empresa de la UAB; Josep Maria Pujals, advocat d’Oficina Ponti: Melba Navarro, doctora en bioenginyeria i experta en transferència de tecnologia a CIMNE Tecnologia; Anna López Lozano, doctora en química i experta en patents; Miquel Sierra, president de Conicyt i gerent d’Innovació i comunicació a INIA Uruguay; Manuel Palacín, director del programa The Collider de Mobile World Capital Barcelona; i Roger Cabezas, director de projectes de CERCA i responsable de transferència de tecnologia.

Documentació:

Bases de la convocatòria
Formulari d’inscripció
Resum Executiu
Model de certificat

Data de publicació: 11 d’octubre de 2018
Data de cloenda: 30 de novembre de 2018
Més informació:
T. 935 526 733
pioner@cerca.cat

Amb la col·laboració de: