Daniel Maspoch, investigador principal a l’ICN2-CERCA i prof. ICREA, rep el Premi Rei Jaume I a les Noves Tecnologies

Sistema CERCA
  • La seva innovadora recerca i exitosa traducció de conceptes acadèmics en aplicacions industrials han impulsat un considerable progrés en el domini de la ciència de materials.

El reconegut químic Prof. ICREA Daniel Maspoch Comamala, líder del Grup de Nanoquímica i Materials Supramoleculars de l’ICN2-CERCA, ha estat distingit amb el premi Rei Jaume I en Noves Tecnologies a la il·lustre cerimònia dels Premis Rei Jaume I. El jurat dels Premis Rei Jaume I ha seleccionat aquest matí els guanyadors en sis categories.

A més del guardó al Prof. Maspoch en l’àmbit de les noves tecnologies, han resultat premiats Antonio Echavarren Pablos (Recerca Bàsica); Olympia Bover Hidiroglu (Economia); Guillermina López-Bendito (Recerca Mèdica); Carlota Escutia Dotti (Protecció del Medi Ambient) i Alfonso Jiménez Rodríguez-Vila (Premi a l’Emprenedoria).

El Prof. ICREA Daniel Maspoch ha obtingut ampli reconeixement en l’acadèmia, la indústria i la societat per l’impacte de la seva recerca. Els seus esforços en la síntesi de materials reticulars, que comprenen frameworks metàl·lics-orgànics (MOFs), frameworks covalents orgànics (COFs) i poliedres metàl·lics-orgànics (MOPs), han instigat un canvi de paradigma en el camp de la ciència de materials.

Paral·lelament a la seva feina amb materials microscòpics ‘esponjosos’, el Grup del Prof. Maspoch també ha creat nous sistemes per a l’administració selectiva de medicaments. El seu equip, en col·laboració amb hospitals i instituts de recerca, ha aconseguit avenços prometedors en el desenvolupament de formes de tractar malalties com la diabetis i l’esclerosi múltiple. Això el va portar a cofundar Ahead Therapeutics el 2017, una empresa que actualment està treballant en diversos tractaments nous per a malalties autoimmunes.

Prof. Daniel Maspoch

Compartir

Més notícies