El Prof. Eugenio Coccia, nou director de l’IFAE

Sistema CERCA

La Junta de Govern de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) ha nomenat el Prof. Eugenio Coccia com a nou director, amb efectes a partir del 15 de novembre de 2022.

El Dr. Coccia és un físic experimental expert en física d’astropartícules. Ha centrat la seva recerca en l’estudi i detecció d’ones gravitatòries, així com en el desenvolupament de tecnologies de molt baixa temperatura per a experiments de física fonamental.

Graduat en Física Cum Laude a la Universitat de Roma (1980), en el grup d’Edoardo Amaldi, va ser investigador post-doctoral i, posteriorment, Fellow al CERN (1981-1985). Així mateir, ha estat investigador (1985-1987) i professor de Física (1988-2016) a la Universitat de Roma Tor Vergata alternant diversos períodes d’activitat investigadora al CERN, al Laboratori Kamerlingh Onnes de Leiden i al Laboratori INFN de Frascati.

Va ser director del Laboratori Gran Sasso de l’INFN (2003-2009) i director fundador de l’Escola d’Estudis Avançats Institut de Ciències Gran Sasso (GSSI), de la qual n’era el rector fins ara. És membre Honoris Causa de l’Academia Europaea i membre de la Societat Europea de Física.

Eugenio Coccia serà el quart director de l’IFAE, succeint al professor d’investigació ICREA Ramon Miquel, que ha estat director des del 2015 i que es mantindrà a l’IFAE com a investigador principal del grup de recerca de cosmologia observacional. Els anteriors directors del centre van ser Matteo Cavalli-Sforza (2008-2014) i Enrique Fernández va ser el fundador i primer director (1991-2008).

El nomenament del nou director és el resultat d’un procés de selecció internacional coordinat per la Institució CERCA i en el qual va participar el Comitè Científic Assessor Extern de l’IFAE.

Compartir

Més notícies