Gemma Domènech i Casadevall, nova directora de l’ICRPC

Sistema CERCA

Succeix a Joaquim Nadal, que es mantindrà com a investigador adscrit.

El patronat de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) ha nomenat Gemma Domènech i Casadevall nova directora del centre, en una reunió celebrada el dimarts dia 27 de setembre en la qual van participar, com a patrons de l’Institut, representants del Departament de Recerca i Universitats, del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Universitat de Girona (UdG). Domènech, que és investigadora del propi ICRPC des de l’any 2009, és doctora en Història de l’Art, professora de Museologia i Patrimoni de la UdG, amb més d’un centenar de publicacions especialitzades en usos patrimonials i memòria. Entre el 2019 i el 2021 va ser directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya.

El nomenament s’ha produït després d’un procés de selecció internacional coordinat per la Institució CERCA, i amb la participació del Consell Científic Assessor Extern de l’ICRPC. Gemma Domènech serà la tercera directora del centre, succeint al Dr. Joaquim Nadal i Farreras, que ha esgotat el seu mandat i es mantindrà com a investigador adscrit a l’ICRPC i, al Dr. Gabriel Alcalde, que va ser el director fundador.

Dra. Gemma Domènech

L’Institut Català de Recerca en el Patrimoni Cultural, creat el 2006 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona, forma part de la Institució CERCA i, impulsa i desplega accions de recerca bàsica, transferència, formació i socialització del coneixement, per proporcionar a la societat els elements d’anàlisi del seu patrimoni i les seves relacions socials actuals i futures. Domènech serà una de les quatre dones directores dels 41 Centres de Recerca CERCA de Catalunya.

 L’ICRPC vol agrair al Dr. Joaquim Nadal la gran tasca realitzada al llarg dels vuit anys al capdavant del centre.

Compartir

Més notícies