La matemàtica Marta Sanz Solé, nova vicepresidenta de CERCA

Corporatiu
  • Succeeix en el càrrec a Núria Sebastian (2017-2022)

El patronat de la Institució CERCA ha nomenat la matemàtica Marta Sanz Solé (Sabadell, 1952) nova vicepresidenta de l’entitat. La doctora Sanz Solé succeeix en el càrrec a la Dra. Núria Sebastian.

Amb una dilatada trajectòria professional, Marta Sanz Solé és especialista en teoria de probabilitats. Els seus interessos de recerca són l’anàlisi estocàstica, en particular les equacions diferencials i en derivades parcials estocàstiques.

Doctorada per la Universitat de Barcelona (UB), ha estat professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Amb posterioritat, ha estat catedràtica a la UB on es va incorporar com a membre del grup de recerca sobre processos estocàstics. Entre 1993 i 1996 ha estat degana de la Facultat de Matemàtiques de la UB i vicepresidenta de la Divisió de Ciències Experimentals i Matemàtiques (2000-2003) de la mateixa universitat. Actualment és professora emèrita.

La Dra. Sanz ha exercit la presidència de la Societat Matemàtica Europea (2011-2014), sent la primera dona en exercir aquest càrrec. Així mateix, ha format part de comitès científics i de direcció de diversos centres de recerca en matemàtiques d’Europa i ha estat presidenta del panel PE1 (Matemàtiques) de les Consolidator Grants (CoG) a les convocatòries del 2019 i 2021 del Consell Europeu de Recerca.

La seva excel·lència acadèmica ha estat reconeguda amb distincions i premis, com ara la Medalla Narcís Monturiol a l’Excel·lència Científica i Tecnológica de la Generalitat de Catalunya (1998), Fellow del Institute of Mathematical Statistics (2011), membre de l’Institut d’Estudis Catalans (2016) i de la Real Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (2019), entre altres.

Amb aquest nou nomenament com a vicepresidenta de la Institució CERCA, Marta Sanz Solé reforçarà la seva dedicació a impulsar la investigació i la excel·lència científica a Catalunya, contribuint al desenvolupament i l’avançament de la comunitat científica en el panorama nacional i internacional.

Dra. Marta Sanz Solé

Compartir

Més notícies