Oriol Romero-Isart s’incorporarà a l’ICFO com a nou director

Sistema CERCA

Succeeix en el càrrec a Lluís Torner, que ha estat en el càrrec des de 2002

 

Quan el director de l’ICFO, el professor Lluís Torner, fundador de l’Institut l’any 2002, va comunicar l’any 2022 al patronat que deixaria el seu càrrec, es va posar en marxa la recerca d’un nou director.

Finalment, el passat 14 de febrer de 2024, el patronat ha aprovat el nomenament del Prof Dr. Oriol Romero-Isart com a nou Investigador Principal, i director de l’institut durant els propers quatre anys. Romero-Isart, doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat treballant a l’estranger durant els darrers 15 anys.

Després d’una estada post-doctoral a l’Institut Max-Planck d’Òptica Quàntica de Munic, el 2013,  es va traslladar a Innsbruck per iniciar el seu propi grup de recerca.  Actualment és professor a la Universitat d’Innsbruck, Investigador Principal a l’Institut d’Òptica Quàntica i Informació Quàntica (IQOQI) d’Innsbruck, i director general adjunt del mateix centre. La seva recerca se centra en temes dels camps de l’òptica quàntica teòrica i la física quàntica mesoscòpica en el context de la ciència i la tecnologia quàntiques.

El Dr. Romero-Isart s’incorporarà a ICFO a la primavera i assumirà responsabilitats com a director nomenat l’1 de setembre de 2024.

“Em sento afortunat d’haver estat designat com a proper director de l’ICFO i de tenir el privilegi de servir una organització d’èxit plena de persones amb talent i entusiasme, amb una missió i una cultura amb les quals em ressono molt”,

ha comentat el professor Romero-Isart.

Dr. Oriol Romero-Isart
Dr. Oriol Romero-Isart, en una imatge recent.

Compartir

Més notícies