Els guardons Narcís Monturiol reconeixen cinc investigadors del sistema CERCA

Investigadores i investigadors dels centres CERCA han rebut el premi Narcís Monturiol
Sistema CERCA

Les medalles s’entreguen des del 1982 i reconeixen persones i entitats que treballen per al desenvolupament de la ciència i la tecnologia.

El Govern ha distingit deu investigadores i investigadors amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic i enguany cinc dels premiats formen part del sistema CERCA.

Els premis, que s’atorguen des de l’any 1982 i en l’actualitat tenen periodicitat biennal, duen el nom de l’inventor Narcís Monturiol i reconeixen persones i entitats que contribueixen al desenvolupament de la ciència i la tecnologia.

A l’edició del 2024 s’han premiat Jordi Alberch Vié, doctor en medicina, director del grup de recerca de la Fundació de Recerca Clínic Barcelona-Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (FRCB-IDIBAPS) i referent internacional en l’estudi de la fisiopatologia i tractament de les malalties neurodegeneratives.

Alhora, s’ha reconegut la tasca d’Emilio Palomares Gil, actual director de la Fundació Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i investigador ICREA, que du a terme estudis relacionats amb l’àmbit de l’energia.

Ana Isabel Pérez Neira, llicenciada en Enginyeria Elèctrica i directora de la Fundació Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), també ha obtingut el premi Narcís Monturiol. La seva recerca està vinculada a l’àmbit del processament de senyals per a comunicacions i de senyals multiantena.

Petia Radeva, graduada en Matemàtiques Aplicades  i investigadora principal del Medical Imaging Lab (MiLab) del Centre de Visió per Computador (CVC), és una altra de les premiades. Ha centrat la seva recerca en els camps de la visió per ordinador.

Finalment, i també dins del sistema CERCA, s’ha reconegut la tasca de l’enginyer agrònom i investigador Sènior del Centre AGROTECNIOGustavo A. Slafer , que estudia la fisiologia del rendiment dels cultius i els seus processos de desenvolupament.

 

Compartir

Més notícies