Salvador Ventura, nou director de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)

Sistema CERCA

El doctor Salvador Ventura Zamora ha estat nomenat director de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)-CERCA pel Patronat de la institució.

Ventura assumirà la direcció de l’I3PT a partir de l’1 de setembre de 2024.

És llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la UAB.

“És per a mi un privilegi assumir la direcció de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí. Estic molt agraït al Patronat per la seva confiança i espero poder contribuir al creixement i a l’excel·lència científica de l’Institut. Encaro aquesta nova etapa amb la voluntat de trobar solucions als grans reptes en salut, treballant conjuntament amb els excel·lents professionals del Parc Taulí”, ha declarat el nou director.

Ventura és investigador ICREA Acadèmia i professor catedràtic del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular a la Facultat de Biociències de la UAB. La seva trajectòria en recerca s’ha desenvolupat principalment en l’àrea de les malalties conformacionals causades pel mal plegament de proteïnes. Des del 2017 i fins al 2020, Ventura ha sigut director de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) “Vicent Villar i Palasí” de la UAB. L’any 2022 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic i recentment ha sigut elegit membre de l’Academia Europæa en reconeixement de la seva tasca investigadora.


Els reptes de la nova direcció

La nova direcció de l’I3PT té com a objectius seguir impulsant l’excel·lència científica i innovadora dels professionals del Parc Taulí, especialment en l’àmbit internacional, amb impacte en la millora del diagnòstic i tractament de malalties. En aquest sentit, un dels principals reptes és potenciar les dues àrees transversals de recerca –Dades i Innovació Tecnològica en Salut i Ciències Òmiques– perquè es facin projectes col·laboratius amb els grups de recerca; la captació de recursos per dotar l’Institut de les infraestructures i equipaments més punters; la promoció de l’activitat relacionada amb els assaigs clínics; el foment de la captació i retenció de talent; i la col·laboració amb altres institucions del sector i empreses tecnològiques.

En aquesta línia, Ventura ha explicat que

“en un moment de revolució tecnològica i de coneixement en biomedicina, l’I3PT està preparat i disposat a liderar aquest canvi. Aspirem a consolidar-nos com una institució capdavantera en innovació sanitària internacional, fomentant una sinergia de recerca bàsica, clínica i translacional d’avantguarda”.

Dr. Salvador Ventura

Compartir

Més notícies