Primera trobada de la nova directora de CERCA amb les direccions dels centres

Corporatiu

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès i la directora de CERCA Laia Pellejà s’han reunit avui amb els directors i directores dels 42 centres que formen part del sistema CERCA. Nadal ha felicitat els centres que recentment han aconseguit la distinció com a centres d’excel·lència Severo Ochoa i alhora ha destacat l’espiral positiva del sistema CERCA.

La directora ha aprofitat per desgranar alguns punts del seu projecte, que comença per conèixer amb detall “els centres, la seva recerca, històries i preocupacions”. Entre les prioritats hi ha la renovació del sistema d’avaluacions, que treballarà conjuntament amb els centres. Alhora vol que la institució es vegi com un referent que ajudi a resoldre dubtes i a executar polítiques conjuntes.

Amb una clara orientació internacional, Pellejà ha subratllat la posició destacada del sistema CERCA en els rànquings globals, tot afirmant que “com a sistema som imparables”. No obstant això, reconeix la necessitat d’augmentar la visibilitat dels centres entre la ciutadania, i per això, posarà èmfasi en la comunicació perquè els estudiants i futurs investigadors coneguin i es facin seu el sistema. En paral·lel a la llei de la ciència, Pellejà també desplegarà les polítiques lingüístiques, el pla de gènere i el pla de transferència de tecnologia.

Compartir

Més notícies