Campanya: #JoSocReCERCAire

Corporatiu

10+1 aniversari de CERCA

La celebració del desè aniversari de CERCA es va veure truncada per l’esclat de la COVID-19. Un any després hem pogut celebrar el 10+1 aniversari amb la col·laboració de tots els centres.

Hem fet una tirada de 14000 samarretes amb el lema #JoSocReCERCAire per distribuir entre tot el personal del centre. L’objectiu de l’acció és arribar a aquest públic, amb el que no tenim un contacte directe, i aconseguir un coneixement i una identificació amb la marca.

El disseny de la samarreta incorpora bona part dels àmbit de la ciència dels centres CERCA.

  • Gravat de la figura d’un cavall, descobert el 2019, juntament amb moltes altres figures, a les parets de la cova de la Font Major a l’Espluga de Francolí, un santuari d’aproximadament 15000 anys d’antiguitat.
  • La fórmula de l’entropia, plantejada per Claude E. Shannon el 1948, és la mesura d’incertesa d’una font d’informació. En aquest context, la formula de Shannon mesura el nombre de preguntes que es necessiten per arribar a la resposta correcta.
  • Seqüència de reconeixement de l’endonucleasa de restricció HindIII. Els enzims de restricció de tipus II, com HindIII, tallen la doble cadena d’ADN al lloc de la seva seqüència de reconeixement. El descobriment d’aquests enzims als anys 1970s permeté el desenvolupament de la tecnologia de l’ADN recombinant, l’enginyeria genèrica i d’altres tecnologies, que han portat des de la producció d’insulina sintètica a seqüenciar el genoma humà.
  • Gràfic del senyal d’un electrocardiograma, en representació dels avenços biomèdics.
  • Codi binari, en representació de la informàtica i les telecomunicacions.
  • Àtom de Carboni, sobre el qual es fonamenta la matèria orgànica i el món biològic.
  • Àtom de Silici, base del microxips , sobre els quals es fonamenta l’evolució computacional i les seves aplicacions.

Compartir

Publicacions relacionades

CorporatiuMemòria
08/07/2024

Articles relacionats per iniciativa

Bruna Vives

18/11/2022
CERCA ha iniciat ÀGORA, un programa inèdit i innovador dedicat al col·lectiu de gerents dels centres CERCA. ÀGORA posa en el centre la formació directiva dels gerents i els reptes estratègics en la gestió de la recerca i la innovació.
Gènere

Lluís Rovira

07/07/2020
Des dels seus inicis, a I-CERCA hem tingut molt present la importància de la presència femenina en la recerca, reivindicar-ne les aportacions.
Corporatiu

Lluís Rovira

06/05/2020
Enguany, enmig del tsunami del COVID-19, ha tingut lloc un fet rellevant pel sistema CERCA: l’aprovació d’uns nous estatuts de la Institució CERCA.