Missió a Finlàndia

L'objectiu del viatge és el d'establir aliances i nous projectes amb les institucions de recerca i d’R+D del país nòrdic.

La delegació catalana, integrada per directors i investigadors d’Agrotecnio, CIMNE, CRAG, CREAF, CTFC, ICIQ, IRTA i membres del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural es reunirà dimecres amb representants de l’Institut de Recursos Naturals de Finlàndia (LUKE), l’Institut de Medi Ambient (SYKE) i una delegació de la Universitat de Lapland i GTK. Dijous, seran rebuts al Ministeri d’Agricultura i Forest i es trobaran amb l’Institut Forestal Europeu (EFI), el Centre de Recerca i Tecnologia (VTT), l’Institut Geològic i Miner (GTK), Business Finland i l’Acadèmia Finlandesa de Recerca.

De les trobades, totes amb un alt component tècnic i institucional, s’espera que permetin donar a conèixer la importància de l’activitat de recerca dels centres participants, així com l’ecosistema de recerca i innovació català que ha de ser referència a Europa.

El viatge s’emmarca en l’acord de col·laboració signat entre CERCA i LUKE el mes de març passat. Gràcies a aquest viatge, CERCA obre el potencial de recerca i innovació dels sistema de centres català a possibles nous socis amb els què actualment hi ha poca o cap relació. Així mateix, s’espera la visita obri les portes a noves aliances entre institucions cara a les properes convocatòries 2023 i 2024 de la Comissió Europea.