Centre d’Estudis Demogràfics

Pautes i tendències de la població

Els objectius del CED són la investigació, la formació i la difusió dels estudis demogràfics i de la població en l’àmbit europeu, amb especial atenció al context català i espanyol.

Les línies de recerca giren a l’entorn dels estudis històrics i territorials de la població, família, migracions, previsions i prospectiva demogràfica, entre d’altres.

Actualment s’hi formen una trentena de doctorands amb la tesi inscrita en curs, així com els estudiants del màster oficial en estudis territorials i de la població, integrat al programa oficial de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El centre també posa a l’abast de la comunitat científica i universitària una biblioteca especialitzada, un centre de documentació i un important banc de dades demogràfiques que es remunta a 1497. És també la seu de una base de microdades censals harmonitzades d’abast europeu en col·laboració amb la Universitat de Minnesota (www.iecm-project.org).

Estructura

Consorci

Data de creació

1984

Àmbit

Ciències Socials

Paraules clau

Catalunya, Censos, Demografia, Desigualtat Social, Enquestes, Espanya, Europa, Família, Fecunditat, Gènere, Geografia, Història, Migracions, Món, Mortalitat, Població, Registres, Salut

Patronat/Consell

Universitat Autònoma de Barcelona - Generalitat de Catalunya.

Xarxes

ACER - Associació Catalana d’Entitats de Recerca

Àmbits RIS3CAT

Sistema educatiu i de generació de coneixement

Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Educació de qualitat

Contacte

Campus de la UAB, Ed. E2
08193 Cerdanyola del Vallès
(Barcelona)

Tel. +34 935 813 060

Identificador UE (PIC): 997629384

Altres centres relacionats per àmbits