Centre de Recerca en Economia Internacional

Compromís per comprendre millor el funcionament de l’economia

El Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) és un institut de recerca patrocinat per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La seva seu és al campus de la Ciutadella de la UPF, a Barcelona.

Les activitats de recerca del CREI se centren en l’economia internacional i la macroeconomia en un sentit ampli incloent-hi creixement, cicles econòmics, economia monetària, macroeconometria, geografia econòmica, etc. L’objectiu del CREI és promoure la recerca d’acord amb els estàndards acadèmics més alts. També pretén ser un focus de divulgació de noves idees sempre en contacte amb aquesta dimensió de recerca.

El CREI és una unitat acadèmica de la Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE) i té molt a prop el Departament d’Economia i Empresa de la UPF, amb els quals col·labora en moltes activitats de recerca i docència.

En general, el CREI vol contribuir a la promoció de la recerca d’alta qualitat en economia a Catalunya i a Europa. La missió del CREI és contribuir a una millor comprensió del funcionament de l’economia en la societat contemporània. Aquesta comprensió, basada en l’estudi rigorós, és necessària per tal d’assolir una millora en el disseny de polítiques i institucions que permetin augmentar el creixement econòmic i, de retruc, el benestar dels ciutadans d’arreu del món.

Estructura

Consorci

Data de creació

1994

Àmbit

Ciències Socials

Paraules clau

Comerç, Democràcia, Desigualtats socials, Economia política, Finances, Geografia cultural, Geografia econòmica, Globalització, Legislació, Ocupació, Productivitat, Psicologia social, Sistema monetari

Patronat/Consell

Generalitat de Catalunya - Universitat Pompeu Fabra

Xarxes

ACER - Associació Catalana d’Entitats de Recerca
ICREA - Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats

Àmbits RIS3CAT

Sistema educatiu i de generació de coneixement, Sistema industrial

Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Fi de la pobresa
Educació de qualitat

Contacte

Ramon Trias Fargas, 25-27
08005 Barcelona

Tel. +34 935 422 668

Identificador UE (PIC): 998154445

Altres centres relacionats per àmbits