Internet i Innovació Digital a Catalunya

Recerca i innovació en xarxa

i2CAT és un centre de recerca que centra les seves activitats en el desenvolupament tecnològic de la Internet del futur.

El principal objectiu és crear, desenvolupar i transferir al sector industrial i a la societat nous elements d’Internet, que facin evolucionar la nova xarxa de xarxes cap a una xarxa cada cop més ubiqua, instantània, transparent a tot tipus d’informació, que penetra transversalment a totes les activitats econòmiques i socials, i estableix tant comunicacions entre persones com entre dispositius físics o la natura.

i2CAT es basa en un partenariat entre la universitat, l’Administració pública, les empreses i els usuaris per al desenvolupament de la recerca estratègica en la Internet avançada, tant en l’àmbit de la xarxa, com de serveis i noves aplicacions. i2CAT disposa d’una infraestructura experimental composta per una plataforma de xarxa i audiovisual, que és el nucli de la recerca i la innovació que interconnecta físicament els diferents actors tant a nivell nacional com internacional.

Estructura

Fundació

Data de creació

2003

Àmbit

Enginyeries

Paraules clau

Arquitectura d’Internet, e-cultura, e-educació, e-salut, Xarxes òptiques

Patronat/Consell

Generalitat de Catalunya – Universitat Politècnica de Catalunya – Universitat Pompeu Fabra – Universitat Rovira i Virgili - Universitat Ramon Llull - Ajuntament de Barcelona - Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals – Orange – Cellnex Telecom - Fujitsu Technology Solutions - Vodafone España, SA – Cisco Systems, SA - Juniper Networks – Media Pro - Parlem Telecomunicacions, S.A - Telefónica

Xarxes

ACER - Associació Catalana d’Entitats de Recerca
ICREA - Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats

Àmbits RIS3CAT

Sistema educatiu i de generació de coneixement

Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Indústria, innovació, infraestructures
Acció climàtica
Pau, justícia i institucions sòlides

Contacte

Campus Nord de la UPC
Gran Capità, 2-4, 2ª planta
08034 Barcelona

Tel. +34 93 553 2510

Identificador UE (PIC): 999583061

Altres centres relacionats per àmbits