logo-idibell
Àmbit

Ciències Mèdiques i de la Salut

Paraules clau

Càncer, Diabetes, Epigenètica, Genètica molecular, Malalties inflamatòries, Neurociències, Patologia infecciosa, Transplantament

Estructura

Fundació

Patronat/Consell:

Generalitat de Catalunya – Hospital Universitari de Bellvitge – Institut Català de la Salut – Institut Català d’Oncologia – Universitat de Barcelona – Institut de Diagnòstic per la Imatge

Data de creació:

2004

Contacte:

www.idibell.cat
Hospital Duran i Reynals – Gran Via de l’Hospitalet, 199, 3ª pl. – 08908 Hospitalet de Llobregat
Tel. +34 932 607 411
info@idibell.cat

Recerca bàsica al servei de preguntes clíniques

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en medicina cel·lular, on la recerca bàsica d’alt nivell està al servei de preguntes clíniques rellevants i del desenvolupament econòmic.

L’IDIBELL és una fundació creada l’any 2004, a partir de la fusió de diverses entitats d’investigació, participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. L’Institut està integrat en el parc de salut de l’Hospitalet, Biopol’H.

Els principals socis científics de la fundació són la Universitat de Barcelona, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut Català de la Salut (Hospital Universitari de Bellvitge).

Des del mes de març de 2009, és un dels cinc centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III.

Un aspecte fonamental de la recerca de l’IDIBELL és la seva proximitat al malalt. Per la seva situació i per l’activitat assistencial diària que molts d’ells desenvolupen, els investigadors de l’IDIBELL coneixen quins problemes són realment prioritaris i quines solucions resulten efectives en la pràctica clínica diària.