Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge

Recerca bàsica al servei de preguntes clíniques

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca fundat el 2004 que integra recerca bàsica i clínica amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

Situat a L’Hospitalet de Llobregat, al sud de Barcelona, la seva activitat investigadora està centrada en el Càncer, les neurociències, la medicina translacional i la medicina regenerativa.

És un centre CERCA de la Generalitat de Catalunya i va ser un dels primers cinc centres de recerca espanyols acreditats per l’Instituto de Salud Carlos III. El 2015, la Comissió Europea també va reconèixer IDIBELL amb el premi “HR Excellence in Research”, que l’identifica com a proveïdor i defensor d’un entorn de treball en recerca estimulant.

D’altra banda, el 2020 va integrar el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]) i ara és la seu del Programa de Translació Clínica de Medicina Regenerativa de Catalunya (P-CMR[C]).

Estructura

Fundació

Data de creació

2004

Àmbit

Ciències Mèdiques i de la Salut

Paraules clau

Càncer, Cardiologia, Cèl·lules mare, Diabetis, Genètica molecular, Infeccions, Malalties inflamatòries, Medicina Personalitzada, Medicina Regenerativa, Neurociències, Transplantaments

Patronat/Consell

Generalitat de Catalunya – Hospital Universitari de Bellvitge – Institut Català de la Salut – Institut Català d’Oncologia – Universitat de Barcelona (UB) – Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat

Xarxes

ACER - Associació Catalana d’Entitats de Recerca
ICREA - Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats
ISCIII - Institut Acreditat Carlos III

Àmbits RIS3CAT

Sistema educatiu i de generació de coneixement

Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Salut i benestar

Contacte

Hospital Duran i Reynals
Gran Via de l’Hospitalet, 199, 3ª pl.
08908 Hospitalet de Llobregat

Tel. +34 936 073 800

Identificador UE (PIC): 999600618

Altres centres relacionats per àmbits