Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras

Per un futur sense leucèmia

Les leucèmies, juntament amb altres hemopaties malignes, són un dels reptes més importants en l’estudi i tractament dels càncers de l’espècie humana. De fet, han representat i continuen representat un model de càncer curable. No és estrany, doncs, que els dos càncers que en el moment actual som capaços de guarir en una gran proporció de malalts siguin la leucèmia limfoblàstica aguda (LLA) en nens i el Limfoma de Hodgkin. Malgrat això, encara perdem un de cada quatre nens amb leucèmia, així com la meitat dels pacients adults.

Per aquest motiu, la Fundació Internacional Josep Carreras es llança al costat de l’administració pública, a un projecte sense precedents: el primer centre d’investigació exclusivament focalitzat en la leucèmia i altres malalties hematològiques d’Espanya, i un dels únics que existeixen al món.

El compromís amb el pacient és la raó de ser de l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras i, per tant, és fonamental augmentar els esforços ja existents en investigació científica focalitzada en la leucèmia i altres hemopaties malignes.

Estructura

Fundació

Data de creació

2010

Àmbit

Ciències Mèdiques i de la Salut

Paraules clau

Col·laboració, Donants, Leucèmia, Limfoma, Malalties hematològiques, Medul·la òssia, Mieloma

Patronat/Consell

Fundació Privada Internacional Josep Carreras – Generalitat de Catalunya – Ajuntament de Badalona – Universitat de Barcelona - Universitat Autònoma de Barcelona

Xarxes

ACER - Associació Catalana d’Entitats de Recerca
ICREA - Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats
SOMMa - Excellence Alliance

Àmbits RIS3CAT

Sistema educatiu i de generació de coneixement

Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Salut i benestar

Contacte

Ctra de Can Ruti,
Camí de les Escoles s/n
08916 Badalona, Barcelona

Tel: (+34) 93 557 2800
Fax: (+34) 93 465 1472

Identificador UE (PIC): 951078308

Altres centres relacionats per àmbits