Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili

Compromís amb la recerca biomèdica i sanitària

L’IISPV pretén identificar i promoure les grans àrees de recerca en l’àmbit biomèdic de l’entorn geogràfic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, impulsant la més estreta interrelació entre la recerca bàsica, traslacional, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris.

L’institut proposa un model de centre en xarxa, on s’ha cercat l’eficiència en els recursos i l’eficàcia en el resultats. En el seu sí, acull l’activitat de recerca de les institucions que el componen (hospitals, universitat i atenció primària) i és una estructura clau per al desenvolupament del model de recerca biomèdica integrada.

Les línies principals de recerca se centren en la nutrició i metabolisme; l’oncologia i l’hematologia; les neurociències i la salut mental; la salut i el medi ambient.

Estructura

Fundació

Data de creació

2005

Àmbit

Ciències Mèdiques i de la Salut

Paraules clau

Dolor, Hematologia, Malalties cardiovasculars, Medi ambient, Metabolisme, Microbiologia, Neurociències, Nutrició, Obesitat, Oncologia, Salut, Salut mental, Toxicologia

Patronat/Consell

CS (Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Atenció Primària) – Grup SAGESSA (Hospital Universitari Sant Joan de Reus) – Grup Pere Mata – Universitat Rovira i Virgili (URV)

Xarxes

ACER - Associació Catalana d’Entitats de Recerca

Àmbits RIS3CAT

Sistema educatiu i de generació de coneixement

Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Salut i benestar

Contacte

Av. universitat, 1 – 2a planta
Edifici d’R+D+I en Nutrició i Salut
43204 Reus (Tarragona)

Tel. +34 977 759 394

Identificador UE (PIC): 985772104

Altres centres relacionats per àmbits