Institut de Recerca Biomèdica

Fer avançar la frontera en recerca biomèdica

L’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) treballa en investigació bàsica d’excel·lència amb l’objectiu d’aconseguir avenços biomèdics pioners. Per acomplir aquest objectiu, l’Institut utilitza un enfocament multidisciplinari on conflueixen i s’integren, en un triangle singular i únic, aproximacions provinents de la biologia, la química i la computació.

Les principals missions de l’Institut són promoure recerca de frontera en biomedicina, fomentar les col·laboracions amb institucions i centres de recerca locals, nacionals i internacionals, establir un entorn d’aprenentatge d’alt nivell per a estudiants, personal i visitants, promoure la innovació i la transferència de tecnologia, i fomentar el diàleg obert amb el públic a través d’una sèrie de conferències i accions educatives. L’activitat investigadora està organitzada en cinc programes: Biologia Cel·lular i del Desenvolupament, Biologia Estructural i Computacional, Medicina Molecular, Oncologia, i Química i Farmacologia Molecular.

Estructura

Fundació

Data de creació

2005

Àmbit

Ciències Mèdiques i de la Salut

Paraules clau

Càncer, Genòmica, Metàstasi, Proteòmica

Patronat/Consell

Generalitat de Catalunya - Universitat de Barcelona (UB) - Fundació BBVA - Dos patrons del món acadèmic nomenats pel Consell Científic.

Xarxes

ACER - Associació Catalana d’Entitats de Recerca
BIST - The Barcelona Institute of Science and Technology
ICREA - Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats
SOMMa - Excellence Alliance

Àmbits RIS3CAT

Sistema educatiu i de generació de coneixement

Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Salut i benestar

Contacte

Parc Científic de Barcelona
Baldiri Reixac, 10
08028 Barcelona

Tel. +34 934 020 250

Identificador UE (PIC): 999541836

Altres centres relacionats per àmbits