El Govern aprova el Contracte programa amb la Institució CERCA per al període 2024-2027

En el nou contracte programa de la Institució CERCA, l’Executiu aportarà un total de 5’5 milions d’euros durant quatre anys; això representa pràcticament el doble que en el contracte programa anterior

El Govern ha aprovat el nou Contracte programa entre la Fundació Institució dels Centre de Recerca de Catalunya (Institució CERCA) i la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Recerca i Universitats, de Salut, d’Empresa i Treball i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per al període 2024-2027.

L’Executiu destinarà un total de 5.552.298,32 euros a aquest contracte programa per tal de garantir l’assoliment dels objectius i finalitats de la Fundació en la seva funció de prestar suport als centres de recerca de la Generalitat. Aquesta aportació representa un augment significatiu que pràcticament dobla la de l’anterior contracte programa per al període 2020-2023, que ascendia a 2.316.000 euros.

L’aportació principal al pressupost de la Fundació I-CERCA es realitza des del Departament de Recerca i Universitats, amb un total de 4.456.298,23 euros, seguida pel Departament de Salut (496.000 euros) i els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d’Empresa i Treball, amb 300.000 euros cadascun.

Els objectius del contracte programa s’estructuren al voltant de cinc grans eixos, amb indicadors per a cada bloc que permetran determinar-ne el grau d’assoliment anualment. Aquests cinc apartats corresponen a l’eix organitzatiu, administratiu i econòmic; d’internacionalització; de transferència; de promoció i visibilitat, i d’avaluació i impacte.

El nou contracte programa per al període 2024-2027 preveu, a més, la creació d’una comissió de seguiment amb la finalitat de vetllar pel seu correcte desenvolupament. Aquesta comissió, que estarà presidida per la persona titular de la Direcció General de Recerca, analitzarà després de cada exercici les actuacions de la Institució I-CERCA i avaluarà el grau de compliment dels objectius fixats.

El Centre de Regulació Genòmica convoca plaça de director

El CRG busca candidats amb una experiència provada en excel·lència científica i lideratge, innovació, gestió de persones, gestió organitzativa, coneixement de sistemes de recerca internacionals.

La nova direcció ha de tenir dedicació a temps complet i una creença ferma i profunda en la missió i els valors institucionals del centre.

Procediment de selecció
Les candidatures presentades seran revisades per un panell d’avaluació internacional d’alt nivell. Els candidats seran convidats a entrevistar-se amb el jurat i s’espera que la llista final pugui visitar l’Institut i reunir-se amb els investigadors sènior. La llista definitiva de candidats preseleccionats s’enviarà al Patronat perquè els entrevisti i designi al nou director o directora.

Més informació al web del centre.